Lär dig hur du skapar värdekodstyper

En värdekodstyp är något som du kan sälja till kunden. Det kan exempelvis vara ett presentkort eller ett klippkort.

OBS! Värdekoder och rabattkoder är inte samma sak som värdekodstyperEn värdekodstyp är något som du kan sälja till kunden och visas som en produkt i bokningsvyn. När en kund gör ett köp av en värdekodstyp skapas sedan en värdekod som kan användas vid bokning. Värdekoder och rabattkoder kan även skapas av dig manuellt, exempelvis ifall du har en kampanj eller dylikt. Du kan läsa mer om värdekoder och rabattkoder här.

Såhär skapar du en värdekodstyp

Alla inställningar för värdekoder och rabatter hittar du under Produkter > Värde- & rabattkoder. Under inställningar, klicka på "Skapa ny värdekodstypför att lägga till en ny värdekodstyp.

Ändra din värdekodstyp

Det finns många olika sätta du kan anpassa din kod. Här är vad dem olika inställningarna gör:

• Namn: Här anger du vad din värdekodstyp ska heta; exempelvis 'Presentkort', '10-kort', etc.
  • Beskrivning: Beskriv värdekoden med några meningar, vilka regler som gäller och hur den kommer kunna användas.
  • Värdetyp: Här anger du hur värdet på koden ska beräknas.
    • Väljer du Stämpelkort dras 100% av priset på bokningen.
    • Väljer du presentkort dras ett fast värde av priset på bokningen.
  • Högsta användbara värde per användning: Koden kommer aldrig kunna ge mer rabatt per användning än detta belopp. Notera att det bara prisreduktionen som begränsas av detta värde. Det totala bokningsvärdet får fortfarande vara högre än detta belopp när koden används.
  • Pris: Ange det pris kunden ska betala för värdekodstypen. Om värdetyp Fast värde/presentkort har valts blir värdet på koden samma som priset.
  • Moms: Välj momssats för värdekodstypen.
  • Användningsgräns: Hur många gånger en kod ska kunna användas. Exempelvis ett klippkort på 10 gånger bör ha användningsgräns 10.
  • Användningsgräns per dag: Hur många gånger en kod kan användas under samma dag.
  • Giltig för alla produkter: Vilka produkter en kod ska vara giltig för.
  • Gratis ombokningsgaranti: Aktivera om ombokningsgarantin ska ingå.
  • Kan kombineras med andra koder: Aktivera om du vill att koden ska kunna kombineras med andra värde- eller rabattkoder inom samma bokning.
  • Minsta bokningsvärde: Koden kan endast appliceras om värdet på bokningen är större än detta värde.
  • Största bokningsvärde: Koden kan endast appliceras om värdet på bokningen är mindre än detta värde.
  • Kategorier: I widget-inställningarna, när kategorier väljs, kommer denna värdekod att vara valbar om värdekoden matchar någon av kategorierna som valts i den här inställningen. Läs mer om widget-inställningarna här.
  • Giltig mån-sön: Välj vilka dagar en kod ska vara aktiv för användning.

Aktivera försäljning av värdekoder

Om detta är den första värdekodstyp du skapar behöver du först aktivera försäljning av värdekoder. Såhär gör du:

1. Under Värde- & rabattkoder, gå till fliken inställningar.
  2. Klicka på ändra och aktivera Försäljning av värdekoder

Värdekodstyper som säljs

Du får en enkel överblick över dina värdekoder under "Värdekoder som säljs"Här kan du ändra dina värdekodstyper samt ändra ordning som dem visas i bokningsvyn.

Värdekodstyper och din widget

Inuti Widget inställningarna [Inställningar > Widget] kan du välja vilka produkttyper som ska visas i din widget. Här kan du välja om den ska innehålla både produkter & värdekoder, endast produkter eller endast värdekoder.

Värdekodstyper är ett sätt för dig att öka dina intäkter ytterligare!🙌

Du kan läsa mer om hur du säljer ett presentkort här.

Du kan läsa mer om hur du säljer ett klippkort här.