Lär dig hur du delar kapacitet mellan produkter med hjälp utav funktionen Alias.

Inställningen är praktisk om en produkt använder en annan produkt; till exempel en kajakkurs som använder sig av enmanskajaker, som också är bokningsbara på din sida. Om kajakkursen bokas, måste enmanskajaker blockeras så att de inte dubbelbokas.

Aliasprodukt kallas en produkt som använder sig av en annans kapacitet, som kajakkursen som använder sig av enmanskajakernas kapacitet.

Länkad produkt kallas en produkt som aliasprodukten är länkad till, som enmanskajakerna som delar sin kapacitet av kajaker med kajakkursen.

Öppna produkten som ska vara en aliasprodukt via Produkter > Produkter & upplevelser > [Vald produkt]. Öppna sedan fliken Tillgänglighet och scrolla ned till sektionen Alias.

1. Aktivera "Gör till aliasprodukt".
  2. Välj länkad produkt (i detta fall är Kajaken länkad produkt med nybörjarkursen).
  3. Välj mellan att ignorera den länkade produktens öppettider eller ej.

Exempel
En SUP-uthyrning öppnar verksamheten för allmänheten kl 10:00, men klockan 09:00 anordnas ett SUP-yoga-pass (aliasprodukt) i 90 minuter, som använder sig av SUPar (länkad produkt) som finns på uthyrningen när den öppnar. För att SUP-yoga-passet ska gå att boka med start 09:00 måste "Ignorera öppettider för länkade produkten" vara aktiverad.

1. Klicka på "Spara" i övre högra hörnet.

Produkter som delar kapacitet påverkar varandras tillgänglighet. Om din länkade produkt blir fullbokad, så kommer inte aliasprodukten gå att boka.

Med aliasprodukter slipper du avsätta produkter i onödan, och du kan bättre optimera användandet av dina produkter! 🙌