Lär dig hur bokningslängder fungerar, samt hur du lägger till och kopplar dem till produkter.

Bokningslängder är de tidslänger kunderna väljer mellan när de bokar en produkt, som i exemplet nedan.

Lägg till bokningslängd

Gå in på Produkter > Bokningslängder via menyn.

1. Klicka på "Skapa ny" i övre högra hörnet.
  2. Uppge den efterfrågade informationen; namn (kommer synas för kunden), antal tidsenheter samt vilken tidsenhet. Bokningslängden måste vara satt till "Aktiverad" för att vara valbar i systemet. Du kan också välja att bokningslängden bara ska vara aktiv för administratörer.
  3. Klicka på "Spara".

Psst! Du kan ändra i vilken ordning bokninglängderna ska hamna i bokningsvyn genom att dra i korspilarna till vänster om bokningslängden.

Olika bokningslängder

Här är några exempel på hur olika tidsenheter beter sig beroende på dess antal.

TidsenhetAntal tidsenheterResultat
Minuter30Om bokningen startar måndag 12:00 avslutas den måndag 12:30.
Timmar2Om bokningen startar måndag 12:00 avslutas den måndag 14:00
Dagar (till stängning)1Om bokningen startar måndag 12:00 avslutas den måndag vid stängningstid.
Dagar (till stängning)2Om bokningen startar måndag 12:00 avslutas tisdag vid stängningstid.
Dygn(24h)1Om bokningen startar måndag 12:00 avslutas den tisdag 12:00.

Bokningslängder fungerar för alla olika starttidstyper; både automatiskt och manuellt angivna starttider under öppettider, och manuellt angivna starttider oberoende av öppettider. Läs mer här om hur starttidstyper fungerar.

Med flera bokningslängder kan dina kunder bättre skräddarsy bokningen efter sina behov! 🙌