Lär dig hur du kopplar upp dig till Viator!

Viator är en marknadsplats för reseguider, aktiviteter, utflykter och mycket mer. Genom att koppla Viator till dina produkter i Bookspot kommer tillgängligheten på dina produkter automatiskt synkroniseras till Viator och du undviker därför dubbelbokningar. 

När en bokning görs via Viator kommer bokningen registreras i Bookspot precis som vilken annan bokning som helst, visst låter det smidigt?

Förberedelser

Innan du sätter igång med sammankopplingen behöver du: 

  • Skapa ett konto hos Viator. Det kan du göra här.
  • Skapa produkterna i BookSpot som ska kopplas till Viator. 
  • Skapa produkterna i Viator som ska kopplas till Bookspot. Kom ihåg att OTAs som Viator inte kan använda tillvalsprodukter, paket eller fler än en bokningslängd per produkt. 


Såhär kopplar du dina produkter till Viator

Steg 1: I BookSpot, gå till Inställningar > Integrationer > Viator


Steg 2: Koppla priskategorier mot Viators kundtyper.

Kundtyper är Viators motsvarighet till Bookspots priskategorier. Du behöver först matcha kundtyperna i Viator med de som finns för priskategorierna i Bookspot för att priserna ska stämma överens. Exempelvis om du har ett pris för vuxna och ett för barn kopplar du vuxenpriset till ADULT och barnpriset till CHILD. Har du bara ett pris kopplar du alla priskategorier till ADULT. Glöm inte Spara! 🔒Steg 3: Hämta API-nycklar i Viator

Steg 3a: Logga in på ditt Viator-supplier konto. Klicka därefter på ditt konto och Account > Connectivity. Klicka sedan "Connect now".


Steg 3b: Välj BookSpot i listan och klicka "Save".

 

Steg 3c: Därefter ser du API nycklarna, API supplier ID i Viator, som du kopierar.  

Steg 3d: Ange API-nycklarna och API supplier ID under Viator-integrationen i BookSpot. Där behöver du även fylla i din anläggnings land och destination.  


Steg 4: Koppla produkterna i Viator till BookSpot

För att synka en produkt i Viator till produkten i BookSpot går du i Viator in på produktens inställningar > Product connection > Connect. Där kopplar du produkten i Viator till respektive produkt i BookSpot. 

Repetera detta steg med alla dina produkter i Viator. 


Steg 5: Aktivera Viator i BookSpot

Slutligen behöver du aktivera kopplingen för att Viator ska kunna hämta information om dina produkter. Detta gör du genom att klicka på "Aktivera"-switchen. Dina inställningar bör då sparas, och kopplingen skapas.

Viktigt att tänka på:

  1. Endast produkter där Antal platser/säten per produkt är 1 går att koppla.
  2. Bokningslängder av typen "Dagar till stängning" går inte att koppla.
  3. Endast huvudprodukter går att koppla (d.v.s. inga tillvalsprodukter eller paket kan kopplas till Viator).

Klar! Du har nu kopplat upp dig till Viator ✅

Om du ändrar strukturen för dina produkter

När du ändrar vissa inställningar kan dessa ändringar orsaka problem i länkningen mellan produkterna. Om du vill ändra, ta bort eller lägga något av följande...

  • Priskategorier
  • Starttider
  • Bokningslängder

...i en produkt som är länkad till Viator ska du även göra dessa ändringar i Viator för att kopplingen ska fortsätta fungera korrekt. 

Öka din räckvidd genom att ansluta dig till Viator! 🙌