Lär dig hur du installerar och lägger till bokningssystemets widget på din Wordpress-sida.

Det finns många olika sätt att lägga till extern kod i Wordpress. I den här artikeln går vi igenom sätt som är enkla att genomföra även för den som inte har några erfarenheter av kod sedan tidigare.

Lägg till knapp som syns på hela hemsidan

1. Installera plugin-programmet "Simple Custom CSS and JS" och aktivera det.
  2. Klicka på Custom CSS & JS i menypanelen det och välj Add Custom JS
  3. Skapa en titel för koden.
  4. Under Options, sätt "Linking type" till "Internal", "Where on page" till "Footer", "Where in site" till "In Frontend".
  5. Klistra in koden för en widget med en flytande knapp i textblocket för kod. Läs mer här om hur du skapar en widget.
  6. Klicka på "Publish".

Lägg till knapp som syns på enbart vissa sidor eller inlägg

1. Via panelmenyn, öppna Pages/Posts beroende på var knappen ska vara och sedan sidan eller inlägget som knappen ska finnas på.
  2. Lägg in koden på den sida/inlägg där knappen ska synas genom att addera ett nytt kodblock (Add block > Code).

OBS! Hur du lägger in koden beror dock mycket på vilken typ av tema eller sätt att bygga din Wordpresshemsida på. Leta efter ett sätt att lägga till "Custom HTML/JS/JavaScript/Code".

3. Glöm inte bort att spara de ändringar du gjort för sidan.

Snyggt! Nu har du kopplat ihop bokningssystemet med din hemsida! 🖥️