Lär dig hur du återbetalar, och lägger till fler betalningar till en bokning.

 1. Öppna bokningen genom att klicka på kundens namn. Har du problem med att hitta bokningen, läs mer om hur man hittar en bokning.
 2. Gör antingen en återbetalning eller tilläggsbetalning enligt instruktionerna nedan.

Tilläggsbetalning

Du kan behöva göra en tilläggsbetalning när kunden har betalat bokning sedan innan, men sedan väljer att lägga till fler produkter eller ombokningsgaranti. Bokningar som bara är delvis betalda markeras med systemmeddelandet "Bokningen är delvis betald". 

 1. Klicka på knappen "Ny betalning" under sektionen Betalning.
 2. Ett popup-fönster öppnas. Ange det belopp som du vill registrera betalning för, och eventuellt kundens kupongkod.
 3. Välj betalsätt och klicka sedan på antingen "Registrera betalning", "Skicka betallänk" eller "Registrera kupongkod" beroende på betalsättet.

Nu ska betalningen ha registrerats som en ny rad under rubriken Betalningshistorik.

Manuell återbetalning

Du kan behöva göra en återbetalning om kunden gör en ändring i sin bokning som innebär att totalpriset blir lägre. Den här typen av återbetalning behöver du senare genomföra manuellt, genom att antingen återbetala genom Swish, kort, kontant eller faktura.

 1. Klicka på knappen "Ny betalning".
 2. Ett popup-fönster öppnas. Skriv in det beloppet som ska återbetalas med ett minustecken framför (exempelvis -150 kr om 150 kr ska återbetalas). Du kan inte återbetala mer än betalningarna som registrerats för bokningen.
 3. Välj betalsätt och klicka på "Registrera betalning".

Återbetalning via onlinebetalleverantör

Om du istället vill göra en återbetalning via en onlinebetalleverantör som du kopplat till din anläggning, så som Stripe eller Bambora, ska du göra på annat sätt. 

 1. Klicka på den orangea återbetalningsknappen (ett bankkort med en pil över) bredvid den registrerade betalningen, se bilden nedan. 

 2. Ett popup-fönster öppnas. Fyll i det belopp som ska återbetalas. Maximalt belopp att återbetala är det totala belopp som kunden betalat.
 3. Klicka på "Gör återbetalning".

OBS! Det kan ta upp till 3 dagar innan kunden får tillbaka pengarna på sitt konto. 


Har du problem med betalningar i systemet? Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig! 📨